CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »
Google

sâmbătă, 2 februarie 2008

Arta Chinei Antice


Istoria artei chineze se intinde ,ca si arta egipteana,pe parcursul a mai multor milenii:din milieniul al III-lea i Hr.pana in secolul al III-lea d Hr. .In cadul ei ,cea mai reprezentativa perioada este cea a dinastiei Han.
Cea mai insemnata constructie a antichitatii chineze este fara indoaiala Marele Zid Chinezesc ,ridicat din caramida ,piatra si pamant ,pe o lungime de 3000 de km si avand o latime de 10 metri.
Insa cea mai reprezentativa forma de arhitectura este cea funerara:mormintele imparatiilor se compuneau din camaerele mortuale ,sapate in pamant ,si templul ,situat la suprafata care servea ceremoniilor religioase.In morminte s-au gasit numeroase figurine (reprezentand fiinte umane si animale),vase ,cat si obiecte de gospodarie in miniatura.
Arta bronzului cunoaste in China forme de o vrietate aparte : vasele si oglinzile din bronz se remarca atat prin varietatea formelor ,cat si prin bogatia decoratiilor.
Arta antica chineza ramane pt epocile viitoare o sursa de inspiratie ,dezvoltand o traditie care face din arta Chinei una dintre cele mai bogate manifestari plastice care au influientat ,datorita fortei sale artistice ,arta Coreei ,Japoniei,Indochinei si a altor tari ale Orientului.

2 comentarii:

Anonim spunea...

O stiu ,e din manualul "Desen artistic.Educatie plastica"!Ms,mi/a ajutat mult la portofoliu!

Unknown spunea...

Cred ca ie foarte frumoasa si foarte complicata.